Přední český šéfkuchař Zdeněk Polreich v nedávné době úspěšně (dle svých slov) změnit svůj životní styl. A nešlo jen o způsob myšlení a přístupu k věcem, ale také samozřejmě o jídlo. Vařené z kvalitních a čerstvých surovin, snězené v klidu, ideálně v příjemné společnosti. Předchozí kuchařka věnovaná tomuto tématu - Lehká kuchyně přinesla přes devadesát inspirativních receptů. Tato publikace je jakési volné pokračování a najdete v ní spoustu dalších zajímavých nápadů. Sekce snídaně - batátové vafle... Celý popis

Koupit za 369 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Přední český šéfkuchař Zdeněk Polreich v nedávné době úspěšně (dle svých slov) změnit svůj životní styl. A nešlo jen o způsob myšlení a přístupu k věcem, ale také samozřejmě o jídlo. Vařené z kvalitních a čerstvých surovin, snězené v klidu, ideálně v příjemné společnosti. Předchozí kuchařka věnovaná tomuto tématu - Lehká kuchyně přinesla přes devadesát inspirativních receptů. Tato publikace je jakési volné pokračování a najdete v ní spoustu dalších zajímavých nápadů. Sekce snídaně - batátové vafle se svatojánskými ořechy, karamelizovaný jogurt s lesním ovocem, celozrný sendvič s avokádem a ančovičkou nebo quinoa s ovocem a medem. Kapitola nápoje přináší například angreštovou limonádu s citrónovou trávou, brusinkovou syrovátku s jogurtovou pěnou, melounový drink s limetkou a několik receptů na různé smoothie. Mezi malými jídly najdeme šalotkový tarte tatin, grilované houby s česnekovou omáčkou, pěnu z kozího sýra s rajčatovou omáčkou, pohankové tyčinky s tvarohem a sušenou šunkou nebo plněnou pečenou cibuli s flank steakem. V královské kategorii polévek najdeme tentokrát chřestovou polévku s hlívou ústřičnou, jarní minestrone, studenou okurkovou polévku s burratou, květákovou s lískovými ořechy nebo polévku z bílé cibule s krevetami. Mezi saláty se můžeme dát inspirovat recepty na salát z bulguru s mozzarellou, chřestový salát s houbami a pecorinem, cizrnový salát s fetou, salát z černého kořene s králičím hřbetem, čekankový salát s jablky a uzeným pstruhem, ostrý mangový salát s krevetami nebo salát z fíků a hrušek s pečeným jelením hřbetem. Hlavní jídla zastupují například dýňové suflé s bramborovými nočky, polentová placka s jarním salátem a burratou, kachní prsa s kukuřičnou kaší, iberico kotleta s teplým cizrnovým salátem, hovězí žebra s okurkovým salátem s pomeranči, dančí hřbet s portskou omáčkou a kořeněnou mrkví, síh v kořeněné krustě s křenovými bramborami, pražma na páře s mátovou omáčkou a kuskusem či cuketové lasagne s krevetami. A opět uzavíráme sekcí dezerty, ve které můžeme připravit třeba hruškovou polévku s černým bezem, kefírovou bublaninu s rybízem nebo zmrzlinu ze zeleného čaje. U každého receptu je uvedeno, jak dlouho trvá příprava a kolik kcal připadá na jednu porci. Publikace je doplněna barevnými fotografiemi připravených pokrmů.
Zobrazit více

Parametry

Žánr naučné
Rok vydání 2018
Nakladatelství Sevruga
Autor Zdeněk Pohlreich
Počet stran 222
Výrobce Sevruga
Vazba vázaná
Jazyk české
Váha 1185 gramů
ISBN 978-80-906893-4-3
Zobrazit více parametrů