Přední český šéfkuchař Zdeněk Polreich v nedávné době úspěšně (dle svých slov) změnit svůj životní styl. A nešlo jen o způsob myšlení a přístupu k věcem, ale také samozřejmě o jídlo. Vařené z kvalitních a čerstvých surovin, snězené v klidu, ideálně v příjemné společnosti. Předchozí kuchařka věnovaná tomuto tématu - Lehká kuchyně přinesla přes devadesát inspirativních receptů. Tato publikace je jakési volné pokračování a najdete v ní spoustu dalších zajímavých nápadů. Sekce snídaně - batátové vafle... Celý popis
Koupit za 369 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Fresh kuchyně - Zdeněk Pohlreich, Sleva 90%
Doprava:
69 Kč
Skladem
369 Kč
Koupit za 369 Kč
Fresh kuchyně - Zdeněk Pohlreich
Doprava:
55 Kč
413 Kč
Koupit za 413 Kč
Fresh kuchyně - Zdeněk Pohlreich
Doprava:
48 Kč
Skladem
413 Kč
Koupit za 413 Kč
Fresh kuchyně (Fresh kuchyně - Zdeněk Pohlreich)
Doprava:
75 Kč
Skladem
409 Kč
Koupit za 409 Kč
Fresh kuchyně
Doprava:
79 Kč
Skladem
299 Kč
Koupit za 299 Kč
Popis
Přední český šéfkuchař Zdeněk Polreich v nedávné době úspěšně (dle svých slov) změnit svůj životní styl. A nešlo jen o způsob myšlení a přístupu k věcem, ale také samozřejmě o jídlo. Vařené z kvalitních a čerstvých surovin, snězené v klidu, ideálně v příjemné společnosti. Předchozí kuchařka věnovaná tomuto tématu - Lehká kuchyně přinesla přes devadesát inspirativních receptů. Tato publikace je jakési volné pokračování a najdete v ní spoustu dalších zajímavých nápadů. Sekce snídaně - batátové vafle se svatojánskými ořechy, karamelizovaný jogurt s lesním ovocem, celozrný sendvič s avokádem a ančovičkou nebo quinoa s ovocem a medem. Kapitola nápoje přináší například angreštovou limonádu s citrónovou trávou, brusinkovou syrovátku s jogurtovou pěnou, melounový drink s limetkou a několik receptů na různé smoothie. Mezi malými jídly najdeme šalotkový tarte tatin, grilované houby s česnekovou omáčkou, pěnu z kozího sýra s rajčatovou omáčkou, pohankové tyčinky s tvarohem a sušenou šunkou nebo plněnou pečenou cibuli s flank steakem. V královské kategorii polévek najdeme tentokrát chřestovou polévku s hlívou ústřičnou, jarní minestrone, studenou okurkovou polévku s burratou, květákovou s lískovými ořechy nebo polévku z bílé cibule s krevetami. Mezi saláty se můžeme dát inspirovat recepty na salát z bulguru s mozzarellou, chřestový salát s houbami a pecorinem, cizrnový salát s fetou, salát z černého kořene s králičím hřbetem, čekankový salát s jablky a uzeným pstruhem, ostrý mangový salát s krevetami nebo salát z fíků a hrušek s pečeným jelením hřbetem. Hlavní jídla zastupují například dýňové suflé s bramborovými nočky, polentová placka s jarním salátem a burratou, kachní prsa s kukuřičnou kaší, iberico kotleta s teplým cizrnovým salátem, hovězí žebra s okurkovým salátem s pomeranči, dančí hřbet s portskou omáčkou a kořeněnou mrkví, síh v kořeněné krustě s křenovými bramborami, pražma na páře s mátovou omáčkou a kuskusem či cuketové lasagne s krevetami. A opět uzavíráme sekcí dezerty, ve které můžeme připravit třeba hruškovou polévku s černým bezem, kefírovou bublaninu s rybízem nebo zmrzlinu ze zeleného čaje. U každého receptu je uvedeno, jak dlouho trvá příprava a kolik kcal připadá na jednu porci. Publikace je doplněna barevnými fotografiemi připravených pokrmů.
Parametry
Žánr | naučné |
Rok vydání | 2018 |
Nakladatelství | Sevruga |
Autor | Zdeněk Pohlreich |
Počet stran | 222 |
Výrobce | Sevruga |
Vazba | vázaná |
Jazyk | české |
Váha | 1185 gramů |
ISBN | 978-80-906893-4-3 |